Monday, December 22, 2008

Kembali

Kembali
Kembali
Kembali

Saya sudah kembali ke segamat, ku teruskan perjuangan degreeku utk setahun lagi dan insya-Allah ku teruskan hidupku dengan dunia pekerjaan. Oh kawan2 dan chentaku, beriku sokongan sepenuhnya untuk melalui segala cabaran dan ku berikan kepada anda semua sokongan yang sama. Oleh itu rakan2 , kita akan berjumpa.....

p.s.: Dota Strategy Guide akan dipos coming soon.......

Tuesday, December 2, 2008

Harga Minyak Jatuh Lagi

Fuel prices down another 10sen


PETALING JAYA: The retail price of petrol and diesel will go down another 10sen effective Wednesday.

The new price of RON97 petrol would be RM1.90 per litre down from RM2.00, while RON92 petrol and diesel would be down to RM1.80 from RM1.90 per litre, Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi said in a statement released at about 5pm on Tuesday.

“As the world fuel price has had a sharp decrease lately, the Government has decided to once again reduce the retail price for the public’s benefit,” he said.

This is the fifth time petrol and diesel prices had been reduced since Malaysian petrol retail prices hit a high of RM2.70 per litre in June.


petikan dari thestar.com.my 02-12-2008

Monday, November 17, 2008

Tag tag tag........

1. Logo Kesedaran Kanker





2. Rangkaian Saya Berkongsi Bersama

Izzaty Bassin

3. Tujuh Calon Blog Saya

Izzaty Bassin
Aizat
Afdlin Shauki
Naza
Saleha
Taz
Asyrique

4. Gambar Baru Tangkap



Baru lepas chang kala OK!!

Monday, November 10, 2008

A Story of "A Little Piece Of Heaven"



Thursday, November 6, 2008

Terus Terang

Im dedicating this song to all lovely couples, single but available, single but not available, widow, widower, just break, just having a relationship, married couple, divorce couple and so on and on and on....

Butterfingers Terus Terang Live at Laundry

Hanya Satu

My Only One - Mocca

we had a fight last night
and i called him mad
makes me feel so sad
and i’m so ashamed

he’s my only one
i give him all my love
even though my mom says no!
i just go on and on…

no one’s gonna take him away from me..

everyday and everynight
i just wanna hold him tight
and make sure that everything stays night
and everyday and every night
to dream of him is mu delight and know that
he’ll stay with me all the way

New 2009 MPV Models of Malaysian Cars

Proton MPV

Perodua MPV

Decide which one you want to buy........

Thursday, October 30, 2008

Final Exam Fever

Demam 
Demam 
Demam

Demam final sudah tiba, aku baru nak study, lagi tiga hari aku akan menduduki final exam, 

Demam final
Demam final
Demam final

well, gambate-des EA-senpai!!! chaiyok!!!!

Friday, October 24, 2008

Saw V

Saw V release in US today on 24th October 2008, watch the trailer....



Demam Peperiksaan Bermula

Final...
Final...
Final...

Kembalinya aku ke alam peperiksaan akhir...lagi seminggu aku akan menduduki peperiksaan akhri peringkat ketiga ijazah sarjana pemasaran....saya harap saya boleh menduduki peperiksaan ini dengan tenang dan aman fikiran bila menjawabnya...

Final...
Final...
Final...

Syair....

Selamat Datang Final Exam
Salam Sejahtera Saya Ucapkan
Kembali Berpijak ke Final Exam
Ada pesanan
jelma Kembali

tuan tuan yang bijak
puan puan yang pintar
tumpukan perhatian
dengar sebentar
bunyi bunyian final didendangkan
ada mula
ada akhir
..............
 
Kepada rakan-rakanku semua...diucapkan Selamat Bercuti dan Selamat Menduduki Peperiksaan Akhir Semester in...

Dengan ini saya sertakan Iklan Deepavali





Tuesday, October 21, 2008

Perhatian kepada Classmateku Kelas MKT 544

PErhatian, perhatian

ade kelas pada hari 23/10/08 bersamaan hari khamis pada pukul 2 - 4 ptg...harap maklum,
ini penting kepada budak-budak yang tak menyampaikan laporan mereka pada hari Isnin yang lalu...
 Venue akan ditentukan nanti....

Friday, October 17, 2008

Aku Rela Menari Daripada Berkata PadaMu

I'd rather dance with you than talk with you 
So why don't we just move into the other room 
There's space for us to shake, and hey, I like this tune 

Even if I could hear what you said 
I doubt my reply would be interesting for you to hear 
Because I haven't read a single book in years
And the only film I saw, I didn't like it at all 

I'd rather dance, I'd rather dance than talk with you 
I'd rather dance, I'd rather dance than talk with you 
I'd rather dance, I'd rather dance than talk with you 

The music's too loud and the noise from the crowd 
Increases the chance of misinterpretation 
So let your hips do the talking 
I'll make you laugh by acting like the guy who sings 
And you'll make me smile by really getting into the swing 
Getting into the swing, getting into the swing 
Getting into the swing, getting into the swing 
Getting into the swing, getting into the swing 
Getting into the swing, getting into the swing... 

(Getting to the swing...)
I'd rather dance, I'd rather dance than talk with you 
I'd rather dance, I'd rather dance than talk with you 
I'd rather dance, I'd rather dance than talk with you 
I'd rather dance, I'd rather dance than talk with you 
I'd rather dance with you 
I'd rather dance with you 
I'd rather dance with you


Wednesday, October 15, 2008

Tagged

1. The age you’ll be on your next birthday:
24.Lambat lagi...

2. Place you want to travel to:
The world

3. Your favorite place:
Any place that gives me solitude

4. Your favorite food:
Nasi Lemak

5. Your favorite pet:
Kitty Cat

6. Favorite color combination:
Blue

7. Favorite piece of clothing:
Jeans, 3/4 pants, shirts

8. Your all time favorite song:
Ntah

9. Favorite TV show:
The Simpsons

10. First name of your significant other/crush:
Entah

11. Which town do you live in:
Ampang

12. Your screen name/nickname:
EA

13. Your first job:
Join as a waiter at PHB Derby Park Hotel, KL

14. Your dream job:
have my own business

15. One bad habit that you have:
ungkit-mengunkit

16. Worst fear:
heights, clusterphobia, suffocation

17: Things you’d like to do before you die:
Make my own family

18. The 1st thing you’ll buy if you get $1,000,000:
Rumah

19. Your husband/wife:
Single but not available

20. Tagged anyone?
* Yaya
* NurulWati
* Intan
* Izzat
* Masdo ( Bdk Melaka dulu)

Tuesday, October 14, 2008

PM...Kembali kepada Kita

PM...oh...PM....
Kembali kepada kita
kembali kepada kita

berikanlah kami peluang untuk tebus kesalahan...
apa yang kami boleh buat supaya PM baik kepada kita semua...


ps:- kepada pembaca-pembaca blog saya, sila beri komen berbentuk cadangan...tolonglah...cadangan anda amat dihargai...... 

Sunday, October 12, 2008

Hopefully all goes well.....

Kembaliku ke esok hari...
Hari aku akan menyampaikan hasil kerjaku dan rakan sejabatku dalam kerja...
kuharapkan esok berjalan seperti biasa...
no hurt feelings........

Friday, October 10, 2008

Senandung Maaf

Senandung Maaf

Senandungkan lagu ini
atas rindu di hati
berlutut dilantai bumi
bersedih menyepi

Toreh kisah, senandung kasih
Maafkan Tuan... aku berjanji

Tak mau menuai murka
untukmu oh.. kawan
berbisik didalam hati
kumohon maafkan

Berbagi peluh, menuju cita
Daku membasuh keringat duka

Merpati diatas dahan
menyusun sarangnya
Kukembalikan hatimu
seperti semula

Menghapus kelabu, langit jingga
Meniti lagu, menyemat suka

Gelombang nestapa...
Gelombang nestapa...
Gelombang nestapa kuharap sirna...

Oh..

Gelombang nestapa...
Gelombang nestapa...
Gelombang nestapa kuharap sirna...

Ditujukan kepada pensyarah kita, saya memohon maaf kepada PM. Hoping for your forgiveness, hope that we can proceed our assignment

Monday, October 6, 2008

Back to Business


Kembali..kembali..kembali

Kembaliku ke alam universiti skali lagi, untuk menghabiskan sisa-sisa lagi pembelajaran untuk semester jun2008 hingga nov2008, kembaliku pulang dari menyambut Hari Raya dengan test dan assignment dalam masa terdekat.

Kembali..kembali..kembali

Kembali..Kumahu Hidup 1000 tahun lagi ( lirik lagu butterfingers 1000 tahun )

Tuesday, September 23, 2008

Coca Cola in an old bottle


tadi pergi giant, nampak botol coke ini, dah lama tak nampak botol seperti ini...
Hen Haochi!!!

Sedap untuk di minum......

Pathology

wayang ini khas untuk sesiapa yang semangat kuat....for the faint hearted,
viewer discretion is advice

baru tengok wayang ini....agak menggerunkan pada babak-babak tertentu...hehehe
by the way, if you have the movie, enjoy!!!!


Sunday, September 21, 2008

KAMI first day of raya

kpd semua kipas susah mati cerita KAMI, saksikan sambungannya dalam bentuk movie pada hari pertama raya...Tontonilah trailer ini........

Friday, September 19, 2008

Bahang


sejak kebelakangan ini hari demi hari cuaca segamat agak panas terik...lebih2 lagi di bln puasa...adusss.....tinggal lagi seminggu lebih je lagi nak raya...tak sabar....Panas Panas!!! Bahang di rumah..!!! fuh fuh fuh...........

Hari Raya Coming Soon

lagi seminggu lebih hari raya akan tiba....pada masa itulah kerja saya makan je..hehehe...pada hari pertama...makan makan mode....
so to all my viewers
Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!
Puasa, jgn tk Puasa
Ingat adik-adik, jangan main mercun......


More AIDILFITRI graphics

Wednesday, September 17, 2008

Memohon Maaf

to all viewers of this blog, i apologize for the loading of my blog that takes time for you to view my blog....no regrets okay, this maybe because of my blog thats contains interface and video audio that require time to upload the site....you might have a fast internet connection to view my blog....sorry bout that....but i will try to make my blog viewable...so try to be patient for a while

Friday, September 12, 2008

Video Back At One HzemateKu Just For Fun

Hello semua penonton blog aku....terimalah video hzemateku buat bersama-sama sebelum puasa...hehehe....Enjoy!!!
Video ini kami buat khas untuk menolong kawan-kawan kami menyiapkan assignment...
simple-simple je....hehehe...
Lagu video ini kami adaptasikan dari lagu Bryan McKnight Back At One.....

video

Pelakon:-
EA aka Roy (nickname dlm rumah)
Fahmi Wota
Ainol
Ayim
Afiz Lukizi
Apit G ( ex-Hzemate)
Sutek ( ex-Hzemate)
Daus (cameraman and editor)

Editor:-
Daus

Where in the world is Osama Bin Laden?

The trailer Where in the world is Osama Bin Laden.....

15 Minit dlm kelas edit blog

Dlm kelas IM kena edit blog....aiyaa....internet connection yg agak tidak memberangsangkan...huhuhu...nk letak video pun tidak boleh, baik buat kat rumah aku.....Damn....tidak mengapa, beta akan teruskan perjuangan.....dan kepada pembaca blog beta, upin dan ipin setahun kemudian akan muncul dalam blog beta....
Coming Soon!!!!

Kekecewaan and Happiness

im dissapointed to the service of nanyang kopitiam. i go there because of wifi availability, and a drink of ice cold white coffee, sadly the service has a technical problem which i could not connect to the internet...huhuhu...luckily i brought some frenz with me to make the place not boring..thank god alhamdulilah...hehehe thank you guys....

Thursday, September 11, 2008

Futurama: The beast with a billion backs


hye to u all futurama fans out there, i just downloaded the new futurama 2008 movie, its fun and humor although the movie is suitable for adults, from the creators of The Simpsons, what do you expect....hehehe...sughoi!!! Best Best!!

Monday, September 8, 2008

Selesai

Shalom......selesainya presentation Produk, topic 7 customer analysis, buat last minute tp sukses!! berjaya buat tanpa sbrg halangan....Yeay!!! lpz nie test channel marketing, syukur msk 3 chapter sahaja..alhamdulilah.....

Saturday, September 6, 2008

Assignment assignment....huhuhu



Malam nie wat asgmt sales....argh...pastu product...argh...pastu IM...argh....and so on...and so on..and so on....hahaha

Meet Dave


Recently i watched the movie called Meet Dave...the movie is okay, it is simple, for all ages for viewers to watch it...it is nothing much..it is just that the movie start off when an meteorite drops on earth and possess by a boy josh grohan and at the second scene drops down the a body that actually a ship control by tiny people that given them names by numbers...hahaha...and the movie start off from there.....tak nak bgtau semua karang bikin spoiler...hahaha

Hari Sabtu

what do i always do on saturdays?

Chatting
Downloading
Watching Movies
Do assignment
Loafing around in the house
Sleeping
Studying, if there is a test
and so on so on so on

bla, bla, bla, bla.............

students nowadays are like this kah? Aiyaa.....


Friday, September 5, 2008

inikan blog aku...perlu ke nak skema bahasa??

sejak awal ku wat blog ni, aku post pun skema rama, klakala plak, hehehe....starting dari post aku akan rojak ckit ....for the viewers of my blog, please enjoy!!! heheheh

aH-ha

saya nak tanya, pernah menonton program ah-ha di tv3 pada masa dahulu? hebat rancangan tersebut, dengan ini saya sertakan satu video ah-ha khas dari YouTube...Enjoy....!!!

Hari Jumaat

Hari jumaat, hari pendekatan ke hari mingguan iaitu sabtu dan ahad....sudah sekian 5 hari saya berpuasa dan saya sudah berjaya setakat....saya memohon maaf kepada pensyarah saya jika beliau membaca blog saya kerana tidak hadir ke kelasnya pada pukul 8 dengan sebab saya terlajak tidur atau dalam bahasa inggeris "overslept"..HEHEHEHE...terimalah iklan petronas merdeka saya sertakan....

Thursday, September 4, 2008

Buang post

to all viewers, tpaksa buang post nie, panjang sgt, menyusahkan korang gak nt...hehehe
skrg sng ckit, bley tgk kucing aku....hahaha

Buang Post 2

same thing, nothing much, cuma byk sangat nak cter....panjang pula tu...

Internet Marketing

Semester ini aku belajar Internet Marketing dengan PM Kamel Taufiq. Subjek itulah yang saya kena buat blog ini. Huhuhuhu....takpelah, saya akan anggap ini semua cabaran dan dugaan dalam dugaan dalam kehidupan.

Ini dia kucing-kucing saya

Hello, saya mempersembahakan kucing-kucing saya...hehehe....comel tak? Mereka semua comel-comel belaka....HAHAHA...Lihatlah gambar-gambar ini...



Momoe
Miki
Miki dalam kereta
Kucing sekumpulan...

Media pengipas bontot BN tak insaf~ ref mutaligat

Media pengampu masih tidak insaf, masih terus tidur dan lena di atas tilam BN walaupun rakyat sudah memberikan isyarat demi isyarat bahawa kerajaan BN sudah hampir menemui ajal. Oleh kerana terlalu yakin dengan kekentalan BN media ini masih mengamalkan perangai kuno tidak bertamadun mereka dengan membuat laporan yang jelas jahat dan berpihak 100 % kepada BN.
Lihat sahaja pada malam pengumuman keputusan pilihanraya kecil Permatang Pauh. Liputan stesyen TV3 dan RTM cukup mengecewakan tidak sebagaimana keadaan apabila BN menang selesa pada pilihanraya-pilihanraya kecil yang lain seperti Machap, Ijok dan sebagainya.
Laungan Menteri Penerangan, Shabery Cheek bahawa RTM akan lebih professional hanyalah omongan kosong sekadar untuk menambahkan buih di bibirnya sahaja.
TV3 dan RTM langsung tidak menyiarkan pengumuman keputusan secara langsung atau sekurang-kurang ada ulasan panjang lebar sebagaimana yang dibuat jika BN menang. Kita juga hairan adakah dengan sikap sebegini ianya memberikan kelebihan kepada BN? Saya tindakan sebeginilah yang menyebabkan rakyat meluat dengan BN dan stesyen TV sehingga memberikan sokongan kepada Pakatan Rakyat.
Saya sengaja mengikuti siaran berita di TV3 suku dan RTM untuk menonton kalau-kalau ada ulasan penuh dan rancangan analisis keputusan pilihanraya dibuat. Malangnya semua tahu tidak ada ulasan panjang lebar dalam Berita Perdana atau Buletin Utama. Umpamanya Buletin 1.30 TV3 Suku semalam hanya dimuatkan dengan laporan bahawa Anwar akan mengangkat sumpah hari ini. Selepas terus lenyap tiada lagi berita berkenaan pilihanraya Permatang Pauh. Berlainan sekali dengan keadaannya jika BN menang. Saya yakin kalau BN menang berita dan analisa berkenaannya akan dibuat tanpa henti mungkin selama sepurnama.
Kalau inilah perangai media negara kita samada media cetak atau elektronik saya yakin rakyat akan terus menolak BN dan media ini secara total pada pilihanraya umum akan datang. Lebih malang lagi kalau kerajaan BN dan media terus bersekongkol dan tidak mengubah fe'el mereka ini, sampai bilapun negara kita tidak akan maju disebabkan minda rakyat masih ditakuk zaman tahun 60-an.

Puasa


Kepada pembaca-pembaca blog saya, saya ucapkan selamat menyambut kemerdekaan yang ke-51
untuk semua rakyat jelata Malaysia yang terindah, aman dan makmur...Daulat Tuanku!!!! Kepada umat islam yang dikasihi, selamat berpuasa di bulan ramadan, ingat, puasa penuh nanti raya aidilfitri ada berkat nanti, HAHAHA...

Apa jenis "Lady" pada awak?

Baca dan fikirkan dimanakah anda. Saya rasa apa yang dikatakan ada kebenarannya. Apakata kita kongsi dan hayati bersama pengetahuan ini. Penentuan unsur seseorang ditentukan oleh anak yang keberapa dalam keluarga:-
a) Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan.
b) Air - kedua, keenam, kesepuluh
c) Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
d) Angin- keempat, kelapan, keduabelas
WANITA BERUNSUR TANAH
1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.
WANITA BERUNSUR AIR
1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.
2) Mengambil berat
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis
6) Mudah menangis
WANITA BERUNSUR API
1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan
2) Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas menguruskan rumah tangga.
3) Penasihat yang baik
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu
6) Berwaspada selalu
WANITA BERUNSUR ANGIN
1) Lemah lembut dan menenangkan
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah ubah

My letter is ......

Message: Now you opened you should repost this within 10 minutes or you'll be cursed forever in your life. You should pick what are you feeling today...
a- Bored
b- Sad
c- heart broken
d- Cool
e- just fine
f- wanna cry
g- Wanna kill myself
h- wanna kick someone else's butt
i- Afraid
j- Frustrated
k- Feeling Fresh
l- Thinking about someone
m- broke up with your Bf/GF
n- In love
o- Worried
p- Pale
q- Can't help myself
r- Outta control
s- Feeling sexy
t- Wanna say I love you but afraid to..
u- wanna slap enemies!
v- Wanna buy and sell things
w- Feeling Beautiful
x- Want to kiss someone
y- Want to jump off a building
z- Speechless
Now repost this say:
'My letter is"__"

Pilih mana-mana huruf, tiada apa yang akan berlaku pun....HAHAHAHA

Pengenalan


Assalamualaikum, shalom kepada semua yg menonton blog saya. Pertama kali saya buka blog ini dengan berjaya sekali. alhamdulilalh, syukur. hehehe.
Saya memperkenalkan diri saya dengan nama Emran Arief, lelaki, Selangor.
Sesiapa yang membaca blog saya jangan terkejut dengan nama EA itu. EA itu ialah bukan Electronic Arts atau sebagainya tetapi EA itu adalah singkatan dari nama Emran Arief.
Saya buat blog ini asalnya memang kena buat tetapi bila dah 'main-main' 'jinak-jinak' dengan ia, menarik pula. InsyaAllah saya akan teruskan memulakan blogging sehingga saya dah bosan dengannya HAHAHAHA. gelak ramai-ramai HAHAHAHA.....gila ke apa saya ini.....