Tuesday, September 23, 2008

Coca Cola in an old bottle


tadi pergi giant, nampak botol coke ini, dah lama tak nampak botol seperti ini...
Hen Haochi!!!

Sedap untuk di minum......

Pathology

wayang ini khas untuk sesiapa yang semangat kuat....for the faint hearted,
viewer discretion is advice

baru tengok wayang ini....agak menggerunkan pada babak-babak tertentu...hehehe
by the way, if you have the movie, enjoy!!!!


Sunday, September 21, 2008

KAMI first day of raya

kpd semua kipas susah mati cerita KAMI, saksikan sambungannya dalam bentuk movie pada hari pertama raya...Tontonilah trailer ini........

Friday, September 19, 2008

Bahang


sejak kebelakangan ini hari demi hari cuaca segamat agak panas terik...lebih2 lagi di bln puasa...adusss.....tinggal lagi seminggu lebih je lagi nak raya...tak sabar....Panas Panas!!! Bahang di rumah..!!! fuh fuh fuh...........

Hari Raya Coming Soon

lagi seminggu lebih hari raya akan tiba....pada masa itulah kerja saya makan je..hehehe...pada hari pertama...makan makan mode....
so to all my viewers
Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!
Puasa, jgn tk Puasa
Ingat adik-adik, jangan main mercun......


More AIDILFITRI graphics

Wednesday, September 17, 2008

Memohon Maaf

to all viewers of this blog, i apologize for the loading of my blog that takes time for you to view my blog....no regrets okay, this maybe because of my blog thats contains interface and video audio that require time to upload the site....you might have a fast internet connection to view my blog....sorry bout that....but i will try to make my blog viewable...so try to be patient for a while

Friday, September 12, 2008

Video Back At One HzemateKu Just For Fun

Hello semua penonton blog aku....terimalah video hzemateku buat bersama-sama sebelum puasa...hehehe....Enjoy!!!
Video ini kami buat khas untuk menolong kawan-kawan kami menyiapkan assignment...
simple-simple je....hehehe...
Lagu video ini kami adaptasikan dari lagu Bryan McKnight Back At One.....

video

Pelakon:-
EA aka Roy (nickname dlm rumah)
Fahmi Wota
Ainol
Ayim
Afiz Lukizi
Apit G ( ex-Hzemate)
Sutek ( ex-Hzemate)
Daus (cameraman and editor)

Editor:-
Daus

Where in the world is Osama Bin Laden?

The trailer Where in the world is Osama Bin Laden.....

15 Minit dlm kelas edit blog

Dlm kelas IM kena edit blog....aiyaa....internet connection yg agak tidak memberangsangkan...huhuhu...nk letak video pun tidak boleh, baik buat kat rumah aku.....Damn....tidak mengapa, beta akan teruskan perjuangan.....dan kepada pembaca blog beta, upin dan ipin setahun kemudian akan muncul dalam blog beta....
Coming Soon!!!!

Kekecewaan and Happiness

im dissapointed to the service of nanyang kopitiam. i go there because of wifi availability, and a drink of ice cold white coffee, sadly the service has a technical problem which i could not connect to the internet...huhuhu...luckily i brought some frenz with me to make the place not boring..thank god alhamdulilah...hehehe thank you guys....

Thursday, September 11, 2008

Futurama: The beast with a billion backs


hye to u all futurama fans out there, i just downloaded the new futurama 2008 movie, its fun and humor although the movie is suitable for adults, from the creators of The Simpsons, what do you expect....hehehe...sughoi!!! Best Best!!

Monday, September 8, 2008

Selesai

Shalom......selesainya presentation Produk, topic 7 customer analysis, buat last minute tp sukses!! berjaya buat tanpa sbrg halangan....Yeay!!! lpz nie test channel marketing, syukur msk 3 chapter sahaja..alhamdulilah.....

Saturday, September 6, 2008

Assignment assignment....huhuhu



Malam nie wat asgmt sales....argh...pastu product...argh...pastu IM...argh....and so on...and so on..and so on....hahaha

Meet Dave


Recently i watched the movie called Meet Dave...the movie is okay, it is simple, for all ages for viewers to watch it...it is nothing much..it is just that the movie start off when an meteorite drops on earth and possess by a boy josh grohan and at the second scene drops down the a body that actually a ship control by tiny people that given them names by numbers...hahaha...and the movie start off from there.....tak nak bgtau semua karang bikin spoiler...hahaha

Hari Sabtu

what do i always do on saturdays?

Chatting
Downloading
Watching Movies
Do assignment
Loafing around in the house
Sleeping
Studying, if there is a test
and so on so on so on

bla, bla, bla, bla.............

students nowadays are like this kah? Aiyaa.....


Friday, September 5, 2008

inikan blog aku...perlu ke nak skema bahasa??

sejak awal ku wat blog ni, aku post pun skema rama, klakala plak, hehehe....starting dari post aku akan rojak ckit ....for the viewers of my blog, please enjoy!!! heheheh

aH-ha

saya nak tanya, pernah menonton program ah-ha di tv3 pada masa dahulu? hebat rancangan tersebut, dengan ini saya sertakan satu video ah-ha khas dari YouTube...Enjoy....!!!

Hari Jumaat

Hari jumaat, hari pendekatan ke hari mingguan iaitu sabtu dan ahad....sudah sekian 5 hari saya berpuasa dan saya sudah berjaya setakat....saya memohon maaf kepada pensyarah saya jika beliau membaca blog saya kerana tidak hadir ke kelasnya pada pukul 8 dengan sebab saya terlajak tidur atau dalam bahasa inggeris "overslept"..HEHEHEHE...terimalah iklan petronas merdeka saya sertakan....

Thursday, September 4, 2008

Buang post

to all viewers, tpaksa buang post nie, panjang sgt, menyusahkan korang gak nt...hehehe
skrg sng ckit, bley tgk kucing aku....hahaha

Buang Post 2

same thing, nothing much, cuma byk sangat nak cter....panjang pula tu...

Internet Marketing

Semester ini aku belajar Internet Marketing dengan PM Kamel Taufiq. Subjek itulah yang saya kena buat blog ini. Huhuhuhu....takpelah, saya akan anggap ini semua cabaran dan dugaan dalam dugaan dalam kehidupan.

Ini dia kucing-kucing saya

Hello, saya mempersembahakan kucing-kucing saya...hehehe....comel tak? Mereka semua comel-comel belaka....HAHAHA...Lihatlah gambar-gambar ini...



Momoe
Miki
Miki dalam kereta
Kucing sekumpulan...

Media pengipas bontot BN tak insaf~ ref mutaligat

Media pengampu masih tidak insaf, masih terus tidur dan lena di atas tilam BN walaupun rakyat sudah memberikan isyarat demi isyarat bahawa kerajaan BN sudah hampir menemui ajal. Oleh kerana terlalu yakin dengan kekentalan BN media ini masih mengamalkan perangai kuno tidak bertamadun mereka dengan membuat laporan yang jelas jahat dan berpihak 100 % kepada BN.
Lihat sahaja pada malam pengumuman keputusan pilihanraya kecil Permatang Pauh. Liputan stesyen TV3 dan RTM cukup mengecewakan tidak sebagaimana keadaan apabila BN menang selesa pada pilihanraya-pilihanraya kecil yang lain seperti Machap, Ijok dan sebagainya.
Laungan Menteri Penerangan, Shabery Cheek bahawa RTM akan lebih professional hanyalah omongan kosong sekadar untuk menambahkan buih di bibirnya sahaja.
TV3 dan RTM langsung tidak menyiarkan pengumuman keputusan secara langsung atau sekurang-kurang ada ulasan panjang lebar sebagaimana yang dibuat jika BN menang. Kita juga hairan adakah dengan sikap sebegini ianya memberikan kelebihan kepada BN? Saya tindakan sebeginilah yang menyebabkan rakyat meluat dengan BN dan stesyen TV sehingga memberikan sokongan kepada Pakatan Rakyat.
Saya sengaja mengikuti siaran berita di TV3 suku dan RTM untuk menonton kalau-kalau ada ulasan penuh dan rancangan analisis keputusan pilihanraya dibuat. Malangnya semua tahu tidak ada ulasan panjang lebar dalam Berita Perdana atau Buletin Utama. Umpamanya Buletin 1.30 TV3 Suku semalam hanya dimuatkan dengan laporan bahawa Anwar akan mengangkat sumpah hari ini. Selepas terus lenyap tiada lagi berita berkenaan pilihanraya Permatang Pauh. Berlainan sekali dengan keadaannya jika BN menang. Saya yakin kalau BN menang berita dan analisa berkenaannya akan dibuat tanpa henti mungkin selama sepurnama.
Kalau inilah perangai media negara kita samada media cetak atau elektronik saya yakin rakyat akan terus menolak BN dan media ini secara total pada pilihanraya umum akan datang. Lebih malang lagi kalau kerajaan BN dan media terus bersekongkol dan tidak mengubah fe'el mereka ini, sampai bilapun negara kita tidak akan maju disebabkan minda rakyat masih ditakuk zaman tahun 60-an.

Puasa


Kepada pembaca-pembaca blog saya, saya ucapkan selamat menyambut kemerdekaan yang ke-51
untuk semua rakyat jelata Malaysia yang terindah, aman dan makmur...Daulat Tuanku!!!! Kepada umat islam yang dikasihi, selamat berpuasa di bulan ramadan, ingat, puasa penuh nanti raya aidilfitri ada berkat nanti, HAHAHA...

Apa jenis "Lady" pada awak?

Baca dan fikirkan dimanakah anda. Saya rasa apa yang dikatakan ada kebenarannya. Apakata kita kongsi dan hayati bersama pengetahuan ini. Penentuan unsur seseorang ditentukan oleh anak yang keberapa dalam keluarga:-
a) Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan.
b) Air - kedua, keenam, kesepuluh
c) Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
d) Angin- keempat, kelapan, keduabelas
WANITA BERUNSUR TANAH
1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.
WANITA BERUNSUR AIR
1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.
2) Mengambil berat
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis
6) Mudah menangis
WANITA BERUNSUR API
1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan
2) Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas menguruskan rumah tangga.
3) Penasihat yang baik
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu
6) Berwaspada selalu
WANITA BERUNSUR ANGIN
1) Lemah lembut dan menenangkan
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah ubah

My letter is ......

Message: Now you opened you should repost this within 10 minutes or you'll be cursed forever in your life. You should pick what are you feeling today...
a- Bored
b- Sad
c- heart broken
d- Cool
e- just fine
f- wanna cry
g- Wanna kill myself
h- wanna kick someone else's butt
i- Afraid
j- Frustrated
k- Feeling Fresh
l- Thinking about someone
m- broke up with your Bf/GF
n- In love
o- Worried
p- Pale
q- Can't help myself
r- Outta control
s- Feeling sexy
t- Wanna say I love you but afraid to..
u- wanna slap enemies!
v- Wanna buy and sell things
w- Feeling Beautiful
x- Want to kiss someone
y- Want to jump off a building
z- Speechless
Now repost this say:
'My letter is"__"

Pilih mana-mana huruf, tiada apa yang akan berlaku pun....HAHAHAHA

Pengenalan


Assalamualaikum, shalom kepada semua yg menonton blog saya. Pertama kali saya buka blog ini dengan berjaya sekali. alhamdulilalh, syukur. hehehe.
Saya memperkenalkan diri saya dengan nama Emran Arief, lelaki, Selangor.
Sesiapa yang membaca blog saya jangan terkejut dengan nama EA itu. EA itu ialah bukan Electronic Arts atau sebagainya tetapi EA itu adalah singkatan dari nama Emran Arief.
Saya buat blog ini asalnya memang kena buat tetapi bila dah 'main-main' 'jinak-jinak' dengan ia, menarik pula. InsyaAllah saya akan teruskan memulakan blogging sehingga saya dah bosan dengannya HAHAHAHA. gelak ramai-ramai HAHAHAHA.....gila ke apa saya ini.....